ONZE MISSIE

King Comf werd geboren uit frustratie.  Jarenlang werkten wij,  Astrid & Cleome, als designers voor modemerken. Het snelle tempo, de fictieve "houdbaarheidsdatum" in de sector en de onnodige verspilling dreef hen om een eigen merk uit de grond te stampen. 
Astrid en Cleome
Merken kopen hun stoffen aan bij weverijen.  Vaak hangt hier een minimum afname aan vast, meer dan ze eigenlijk nodig hebben om hun productie te laten maken.
De ongebruikte meters blijven achter in het stikatelier. De kost om deze terug naar het merk te sturen maakt het oninteressant om een stofverkoop van het merk zelf te organiseren.  De metrages zijn te laag om een nieuwe productie te lanceren, en veel merken houden vast aan een fictieve 'houdbaarheidsdatum' voor kleuren en prints.  De ateliers organiseren soms een eigen verkoop, of gebruiken de restanten om prototypes uit te maken. Veel belandt uiteindelijk bij het brandbare afval.

 


stofresten in een atelier

King Comf maakt jacht op kwalitatieve restpartijen, we kiezen enkel bijzonder textiel, kleurrijk en tijdloos, uit de luxe-industrie.
We wikken en wegen, en koppelen de stof aan onze eigen unieke ontwerpen.
Deze worden handgemaakt in Portugal, het zijn vaak unieke stuks, om jaren te koesteren.
Voor onze schoenen gaan we op zoek naar leders uit stockvoorraden van Europese origine.  Lederen schoenen gaan nu eenmaal lang mee en zijn herstelbaar.  Het leder is een bij-product voortkomend uit de voedingsindustrie. We voeren op dit moment testen en onderzoek uit om over te schakelen van dierlijk leder naar lederimitatie uit appelschillen, ook een natuurlijk product. We houden jullie op de hoogte over de voortgang van deze ontwikkeling.
De zool van onze pantoffels is gemaakt uit gerecycleerde materialen. Bij het snijden van schoenzolen heb je net als bij koekjesdeeg een 'randje' over. Dit wordt verzameld, verbrokkeld en geperst. Hier worden onze zolen uit gesneden.
In de toekomst denken we na over het terugnemen van onze stuks als de klant ze niet meer draagt. Zo kunnen we deze opnieuw recyleren en omsluiten we onze loop.  Wil je mee denken aan ons verhaal, heb je meer tips voor ons? Laat het ons zeker weten.  We weten lang niet alles, maar samen weten we meer.